Badys Bekannie

04.10.2018 19:37

Tak už nám ten náš kluk pěkně roste (a to doslova:-)) a je z něho krásný "kus jezevčíka". Ačkoliv jsem u obou holčiček vždy dělala vše naplno a snažím se po celou dobu mého života se psem čerpat nové a nové poznatky, musím říci, že mít doma "chlapa" je fakt něco jiného;-)

Každopádně je to zatím myšleno v dobrém a doufám, že tomu tak bude i nadále. 

Badys má za sebou již první krůčky (nebo spíše poskakování) k tomu, aby když nám bude štěstí přát, mohl zasáhnout do chovu jezevčíků v ČR. Dle posledních ačkoliv velmi pečlivých, stejně neustále jen na 99% úspěšných průzkumů, bychom měli být snad plnochrupý (je to i dle pí. rozhodčí na Krajské výstavě psů v Brně). Ostatní k exteriéru já moc nemohu komentovat, protože pro chovatele je vždy nejkrásnější ten jeho odchov, zvlášť, když si ho nechá doma;-))

Zde fotečka a posudek z 1. zkušenosti na klubové výstavě jezevčíků v Jaroměři (za foto děkuji Míše Přibáňové), hodnocení od paní rozhodčí Lenky Frnčové:

 velmi nadějný 1oko tmavé, skus nůžkový, pětiměsíční slibný pes, správná hlava, správné závěsy, výborný krk, na svůj věk pěkná horní i dolní linie, korektní zaúhlení a postavení končetin, ještě štěněčí pohyb a srst, správné zbarvení, vyrovnaná povaha.

Další zkušenost již ve třídě dorostu jsme absolvovali na již zmiňované krajské výstavě v Brně, kde jsme nám paní rozhodčí Doc. RNDr. Jaroslava Ovesná CSc., nejen po mé prosbě zkontrolovala zoubky, ale také dala pěkný posudek (jen nás neukecala do závěrečných soutěží - čekání 2,5hod v 30°C byla na nás všechny moc).

Fotečku bohužel přímo z posuzování nemám, ale za to mám fotečku společně s bráchou Bonym, který za námi společně se svými skvělými majiteli došel na "pokec". Bony je krásný, ale k mému údivu celkem jemný pes - zvláště v porovnání s Badýskem. Bohužel shledání bráchů bylo plné nadšení a tak foto v klidu, která by za něco stála, nebyla reálná:-)

 

PS: dolněny také nové fotečky do alba Bonyho, jehož majitelé mě pravidelně informují o tom, jak se má a co zase kde udělal:-)

bekannie.rajce.idnes.cz/Vrh_B_-_Bony_Bekannie_Brno/#