Ebi z Dlouhé jámy

26.05.2020 22:15

Tak asi už nastal čas, abychom Vám představili naší malou raketu - jinak jí totiž nelze říci a popravdě asi po prvním týdnu jsem pochopila, proč se její chovatelka a má známá Martina Seidlová tak těšila, až si jí odvezu. Hlasitost na dvorku a zejména při hře se zbytkem smečky jí nechyběla od začátku, stejně jako neodbytná tvrdohlavá vůle dosáhnout svého i přes to, že si jí ti dva vůbec nevšímají...nebo jí dokonce po delším otravování chtějí ukousnout hlavu (nadneseně řečeno).

Ebi je velmi vnímavá fena, která již nyní ve svých 9.měsících prokazuje lovecké vlohy až tak silně, že se toho trochu děsím... Projevuje nejen hlasitost a odhodlání při sledování stopy živé zvěře, ale také již neskrývá vlohy na práci pod zemí, což mě v takto nízkém věku udivilo a trochu jí musím v této "práci" krotit. Má ovšem ve spojitosti se svou ostrostí také jednu pro mě doteď né příliš známou vlastnost, a to nenechat si nic líbit ani od mnohem větších a silnějších psů, což bude možná do budoucna nutné hlídat;-) 

Nicméně co je pro mne velmi důležité je fakt, že je velmihodná k lidem a dětem, což považuji za základ dnešní existence psa na této planetě (jelikož ti lidi se prostě naser.. úplně všude) 

A jak vidíte, už se dokonce začala i vzdělávat - její nejoblíbenější činností v době karantény byla domácí výuka s mojí dcerou, zejména to čtení nám šlo jak vidíte na těchto 2 obrázcích:-)

Kartu ještěnezakládáme, jelikož její místo bude doma jisté až po přepočítání zubů a splnění podmínek chovnosti, které máme v plánu začít plnit již za chvíli na ZV a výstavách, které se nezrušily