Výlet Beskydy, Pstruží …

03.06.2018 12:18

… aneb využité pozvání na návštěvu odchovu:-)

Sotva uběhly 3 týdny od odchodu většiny štěňat z vrhu B, naskytla se nám v podobě návštěvy malebné podhorské vesničky Pstruží příležitost na rodinný výlet do Beskyd. Právě tam totiž odjel náš Bárt a my velmi rádi přijali pozvání do jeho nového domova. Vyjeli jsme hned po snídani a vzali sebou za bráchou nejen Badýska, ale také maminku Annie. Ačkoliv první výlet autem 14 dní před tímto Badys zvládal absolutně bez problémů, tentokrát to již taková pohoda nebyla a musím říci, že volba jízdy přes Drahanskou vrchovinu se neukázala jako šťastná. Nicméně jsme i přes několik zastávek k odklizení následků nevolnosti Badýska dorazili po 12hod na místo určení.

Pod kopcem Ondřejník nás uvítala uprostřed zahrady ve stínu smuteční břízy rodina Raškových, a to včetně babičky, která i přes nachlazení s námi chvilku poseděla a hlavně se pokochala rozvernými hrátky dvou brátrů jezevčíků. Bohužel naše mamina Annie se i po tak krátké době chovala k Bártíkovi, jak kdyby nebyl její. Ne snad, že by na něj byla hned zlá, ale prostě si chránila svého Badýska a taky mě;-) Následně objevila výběh se slepicemi, naštěstí dobře zabezpečený, a od toho okamžiku ji nezajímalo vůbec nic jiného… proto jsme ji s malými pauzami na venčení (vždy do okamžiku, než našla skrze zahradu cestu k onomu výběhu) nechali raději odpočívat v autě.

My všichni ostatní jsme si povídali o všem možném i nemožném u bohatě nachystaného stolu a pro zpestření pozorovali ty naše dva raubíře, jak spolu blbnou a jsou si velmi podobní. Po pár hodinách bylo jasné, že nic nebrání tomu, abychom si s majiteli našeho Bártíka potykali a naše návštěva tak pokračovala i včetně malého grilování až do pozdních odpoledních hodin. Také naše Tonička si výlet užila, jelikož Raškovi mají super syna, který ačkoliv trochu starší než Tóňa, hrál si s ní celý den. Domů jsme se vrátili až večer, ovšem s pocitem vědomí, že se má náš kluk opravdu velmi dobře. Navíc jsme si během diskuze řekli i veškerá fakta k výcviku atp., zejména co by znamenalo chtít pejska uchovnit ...