Výstava trofejí 16.6.2018 na Libavé

22.06.2018 15:10

... aneb jak jsme se šli ukázat jakožto pracovní dlouháni:-)

Na začátku června se mi ozval kamarád Radek Lovas, jestli bych náhodou neměla volnou sobotu 16.6., že shání někoho s dlouhosrstým jezevčíkem. Když jsem v kalendáři zjistila, že se mi tam kupodivu nic u daného dne neobjevuje, zeptala jsem se již o co má jít. Jakmile jsem se dozvěděla, o jakou se jedná akci, hned jsem přikývla. 

Jednalo se účast na přehlídce loveckých plemen psů v rámci výstavy trofejí, kterou pořádaly Vojenské lesy a statky ČR na Libavé, kde mimo to byl ještě bohatý doprovodný program. To vše slibovalo příjemně strávenou sobotu nejen pro mne, ale hlavně pro moji Toničku, které v poslední době něco podobného chybělo...

V sobotu ráno jsme tedy sedli do auta a vyrazily na dámskou jízdu směr Potštát. I přes komplikace hned za Brnem na dálnici, se nám povedlo (díky ne zrovna předpisové jízdě) dorazit kolem 10hod na místo, a dokonce vyprosit vjezd až na parkoviště, které nebylo pro veřejnost. Nebylo nikterak blíže ke všemu dění, ale mělo jednu nespornou výhodu, vzrostlé stromy všude kolem a stín pro moji Annie. Napřed jsem se šla hned zorientovat, kde že se budeme "ukazovat" a tam jsme také již vyčkali do samotné přehlídky plemen. Musím říci, že na to, kolik má Annie za sebou výstav (slovy čtyři), se předváděla jak zkušený "žampión":-)))) Pravda, asi za tomohlo úmorné teplo, s kterým se při výjezdu z domu nepočítala ani já sama:-( Po přehlídce plemen jsme nechali Annie zchladit v nádrži a zavedli ji do stínu a chladu auta (měla jsem štěstí na místo, kde nesvítilo vůbec).

No a nastala chvíle pro Toničku - lesní pedagogika hned s osmi stanovišti (krásné), potom prohlídka trofejí, zkouška dalekohledů od Meopty (aby prý mamince vybrala ten nejlepší), vynikající jelenní guláš přímo od pana Glaudera no a potom vrchol dne - prohlídka tanků, ptp-ček a co já vím co to bylo to třetí:-)) Každopádně jsem opravdu chvílemi nevěděla, kde mám dítě a jen jsem doufala, že se mi v těch krátkých šatech někde nezasekne. Na závěr ještě pokoukání na krásné pracovní plemena koní, z kterých jsem byla nadšena hlavně já + svezení na poníkovi.

Kolem 14:30 jsme mohly spokojeně vyrazit domů a já mohu jen říci, že patří velký dík všem, kteří tyto v minulosti čistě profilované akce pro odbornou veřejnost přibližují obyčejným lidem, zejména pak dětem. Co si budeme povídat (a bylo to vidět i zde), hodně dětí již dnes ani neví, co to je hospodářské zvíře, co je to myslivost, péče o zvěř, atp., a to včetně těch z vesnic...

Nějaké fotečky z mobilu zde v albu:

https://bekannie.rajce.idnes.cz/2018_06_16_Vystava_trofeji_VLS_Libava/